Hi, we have a new website now!

Comments

  1. Replies
    1. Sinoc sam se vratio iz Poljske I Srbije ,Bilo je prelepo!

      Delete
  2. I am Ok ,nice day in Dearborn Hgts!

    ReplyDelete
  3. Sutra idemo kod Moje cerke za dan Oceva!

    ReplyDelete
  4. Sutra idemo kod cerke Sendy za dan Oceva !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bili smo kod moje cerke za Dans Oceva;Super Salate I London na rostilju steak!

      Delete
    2. Bugarska trazi totalna rervizija -korekcija Istorije Severno Makedonske istorije,6] Brisanje Severno Makedonskog Jezika ,jer je to Bugarski dialektg.7] Svi Severno Makedonski Heroji= Vojvode su Bugarski Heroji i Bugarski Dejci! I,jos ovo nisu sve Bugarski uslovi da bi Severna Makedonija bude primljena u EU! Kad bude sve ovo Severna Makedonija promenila-ispunila ,sta je onda ostalo od TKZ Makedonske Nacije! Ovo nije moje pisanije,samo da bi Ja pisao,vec je ovo zvanicni BBugarski zahtev od Severne Makedonije

      Delete

    3. Makedonija ,bila je kula od karata,sto sam ja puno o tome pisao jos pre dvadesetak godina.i da dolcice kraj te vestacke Titove tvorevine! Evo, kao sto vidimo,a i citamol 1 ] N,Makedonija .priznala ,da je Samoil Bugarski Car, 2] Naum i Kliment priznali su da nisu Severno Makedonci,3 ]Iljindanski Ustanak je Bugarski,al dogodio se u geografsku Severinu Makedoniji.4] M P Crkva prvo hvalila se da je majka Srpskoj Crkvi,[kakva glupost] ,pa zatim trazi od Bugarske Crkve da joj bude Majka M P Crkvi, 5] Bugarska trazi totalna rervizija -korekcija Istorije Severno Makedonske istorije,6] Brisanje Severno Makedonskog Jezika ,jer je to Bugarski dialektg.7] Svi Severno Makedonski Heroji= Vojvode su Bugarski Heroji i Bugarski Dejci! I,jos ovo nisu sve Bugarski uslovi da bi Severna Makedonija bude primljena u EU! Kad bude sve ovo Severna Makedonija promenila-ispunila ,sta je onda ostalo od TKZ Makedonske Nacije! Ovo nije moje pisanije,samo da bi Ja pisao,vec je ovo zvanicni BBugarski zahtev od Severne Makedonije






      .





      Završetak čavrljanja

















      Unesite poruku...






      Delete
    4. Dosta je pisano o ,,Vratnickim" Vlastorscima ,posle drugog svetskog rata pa sve do danas.Vi Moji Dilberi imali ste komunisticke,,doktore"; i komunisticke,,heroje"; ;Mi smo imali:Skromni,Skolovani,Iskreni,a uz to; Hrabri i odani I S T I N I ! Vratnica je imala svoje Gorostase ,sto ni grad Tetovo u ono vreme nije se mogao pohvaliti. Od: Milosa Djordjevica,Spiru Vasiljevica[Okicen sa svim odlicjima za hrabrost], Trpka Kostadinovica[Mozak Vratnice},Atanasije Pavlovica[Ato Lula Narodna Dusa}, Jordana Antica[Super Uca],Dusana Antica[Patriot], Borislava Simica[Srpski Bojem i Patriota], Boska Djordjevica[Kakav Otac Takav Sin],Kostu Gavrilovica[Negovo-IC- mnogima je bilo Kost u Grlo],Savu Milosevica[Cukce {povuceni} Srpski Bojem}],Braca ;Sofronije Ilic i Trifun Ilic[ Veliki Vratnicki Intelektualci.i na kraju Nas savremenik , veliki stradalnik i Veliki Duhovni Intelektualc ,Duhovnik; O.Prota Stavrafor Stevan Petrovic, sto mu je, i Istorija Srpske Pravoslavne Crkve, posvetila citavu stranicu.Oni su bili nenadmasne velicine Vratnice ;Nisu prodali: Ni Naciju,Ni Veru za Veceru.Oni su sacuvali,sto Srpsko Svetiteljstvo i Svetosavlje-nikad nije presaklo-presusilo.Srpstvo i Svetosavlje u Vratnici jer;Kao reka ponornica-poniralo i izviralo- ponovo svom silom na povrsini.Ti Vratnicki Gorostasi bili su, i danas su, duhovna inspiracija i snaga produhovljenoj Vratnici.Ovakva Vratnica ,treba da se vrati sebi i pokazati ljudima ispod Sare ,gde je nihovo srce i gde je njihov korenj.Vratnica ostaje da svedoci istinu-Srbiji i Srbije,o Srpstvu ispod Sar Planinde.Vratnicki Gorostasi ;Borili su se,ziveli su,patili,tamnicili i robijali,da bi hrabro iznosili istinu; o satanskoj ideologiji.Satanska ideologija koja je izlivala laz i teror,preko Vas ,,Drag; Dilberi!! Bili ste spremni da stalno sejete laz nad cistim srpskim dusama u Vratnici i sire.Moji Dilberi!Hvalite se ,da je Vase Mracnastvoi

      Delete
    5. Citajuci Albanske Poglavice u Makedoniji,po nihovim izjavama ,i svim analizama; Nema Makedonije Bez Albanske Drzavnosti u Makedoniji. Makedonci, masu zastavama ,Protestuju i drze koncerte u Slavjanskim Gradovima i sredinama,sto ne odu ,bas tamo gde treba da se demonstrira;Cair,Aracinpvo,Saraj, Tetovo,Gostivar,Debar,Struga tamo treba pokazati hrabrost i mahati Makedonskim Zastavama,a ne usred Skoplja..Bilo kako bilo,evo dogje I taj kraj ,Te Titove Tvorevine! Sve kombinacije ...govore , stiglo se do ivice ponora, I Raspad je Neminovan.Nestankom Makedonije. resice se tri problema;1]Albanski san o velikoj Albaniji 2] Bugarsko Zapadno Carstvo ,od Crnog Mora do Ohrida 3] Nestace Grcki Problem oko imena Makedonija. ;Srbija odavno je digla ruke od Stare Srbije. Presevska Dolina je u Srbiji samo De Jure.Nisani je odnisanio Vransku Dolinu pre desetak dana..

      Delete



    6. Makedonci, a sada samo Severni Makedonci, Kukali ste na ;Srbe ,Grke,i Bugare a sada Grci prekrstise Vas u Severni Makedonci, i Siptari uzese vam Drzavu ispred nosa, i to pored tih ,,Silnih " Makedonskih Patriotskih Demonstracija usred Skoplja Mislim da su Makedonci Presekli Srpsku Granu na kojoj su Cucali.Srpski Bog Dade vam Teritoriju oslobodjenu od Turaka 1912 god.,Srpski Bog Prizna vam Jezik,Srpski Bog Prizna vam Naciju,Srpski Bog Prizna vam Ustavno Ime Republikaz Makedonija,Srpski Bog Oprosti vam ,sto Uzorpiraste Srpsku Istoriju na tim Prostorima,Srpski[Manastire,Crkve]. Srpski Bog Oprosti im ,sto u Skoplju nema Pametnik-Spomenik Jovana Babunskog ,al ima Pametnici-Spomenici Svim Srpskim Koljacima,kako Siptarskih, tako i Bugarskih!.. I, pored svega ,zar nije Makedonija u UN Tgvrdila,da Srpsko Kosovo,da nije Srpsko,Vec da je To Kosovo- Siptarska Bastina Drzave Kosovo. Zar nije, ta Ista Makedonija ne tako davno Glasala u UNESKO ,da Srpska Istoriska Kosovska Bastina treba da bude Siptarska Bastina. Nezmam ,taj Makedonski Kredabiloitet, Bilo da je to od strane SDSM Il VMROa izgubljen je 100%,Bar kod mena,a neznam kako je kod ostalih mojih Srba! Setih se :Moj veliki prijatelj ,Ph Profesor Etno Filosofije ,Etike i Morala ;Rece mi ,pre dvadesetah godina; ,,Pravi Makedonci" ?? Nose Tri Kape ;Bugarsku,Muslimansku i Srpsku i zacas ih menaju,kao Cigan Konje! Ducance, Teba da raboti; Tropa na ducance ;Turski Fest,Eee turska Gospoda ,Eee Sajkaca tropa na ducance Eee Srbi su nasi Juanci,Eee Ganco tropa ,eeMoj Bratko Ganco nasi sme i Sicko Hubavo!












      Sviđa mi se
      Komentar
      Podijeli


      Komentari













      Zlatko Petrovich










      Komentirajte...


      Makedonci, a sada samo Severni Makedonci, Kukali ste na ;Srbe ,Grke,i Bugare a sada Grci prekrstise Vas u Severni Makedonci, i Siptari uzese vam Drzavu ispred nosa, i to pored tih ,,Silnih " Makedonskih Patriotskih Demonstracija usred Skoplja Mislim da su Makedonci Presekli Srpsku Granu na kojoj su Cucali.Srpski Bog Dade vam Teritoriju oslobodjenu od Turaka 1912 god.,Srpski Bog Prizna vam Jezik,Srpski Bog Prizna vam Naciju,Srpski Bog Prizna vam Ustavno Ime Republikaz Makedonija,Srpski Bog Oprosti vam ,sto Uzorpiraste Srpsku Istoriju na tim Prostorima,Srpski[Manastire,Crkve]. Srpski Bog Oprosti im ,sto u Skoplju nema Pametnik-Spomenik Jovana Babunskog ,al ima Pametnici-Spomenici Svim Srpskim Koljacima,kako Siptarskih, tako i Bugarskih!.. I, pored svega ,zar nije Makedonija u UN Tgvrdila,da Srpsko Kosovo,da nije Srpsko,Vec da je To Kosovo- Siptarska Bastina Drzave Kosovo. Zar nije, ta Ista Makedonija ne tako davno Glasala u UNESKO ,da Srpska Istoriska Kosovska Bastina treba da bude Siptarska Bastina. Nezmam ,taj Makedonski Kredabiloitet, Bilo da je to od strane SDSM Il VMROa izgubljen je 100%,Bar kod mena,a neznam kako je kod ostalih mojih Srba! Setih se :Moj veliki prijatelj ,Ph Profesor Etno Filosofije ,Etike i Morala ;Rece mi ,pre dvadesetah godina; ,,Pravi Makedonci" ?? Nose Tri Kape ;Bugarsku,Muslimansku i Srpsku i zacas ih menaju,kao Cigan Konje! Ducance, Teba da raboti; Tropa na ducance ;Turski Fest,Eee turska Gospoda ,Eee Sajkaca tropa na ducance Eee Srbi su nasi Juanci,Eee Ganco tropa ,eeMoj Bratko Ganco nasi sme i Sicko Hubavo!












      Sviđa mi se
      Komentar
      Podijeli


      Komentari













      Zlatko Petrovich










      Komentirajte...

      Delete

  5. Vraniškovski
















    Srodne vesti

    Odložena rasprava o arhiepiskopu Jovanu, novo ročište 18. jula
    Odložena rasprava o arhiepiskopu Jovanu, novo ročište 18. jula

    Arhiepiskop Jovan - najveći verski sužanj Evrope
    Arhiepiskop Jovan - najveći verski sužanj Evrope


    Skoplje: Mitropolitu Jovanu još tri godine robije


    Arhiepiskop Jovan čeka operaciju


    Makedonija: Mitropolit Jovan u zatvoru zbog politike


    SKOPLjE

    OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"








    NIŠTA u vezi sa dolaskom pape Franje u Skoplje ne bi bilo sporno da pre desetak godina nije odbijen zahtev Pravoslavne ohridske arhiepiskopije da Makedoniju i vernike poseti srpski patrijarh. E, to se zove verska diskriminacija.



    Ovo, u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti", kaže arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan (Vraniškovski), poglavar Pravoslavne ohridske arhiepiskopije (POA). Mitropolit dodaje da ta verska diskriminacija postoji i sada u Severnoj Makedoniji, jer sud još nije registrovao POA, uprkos pravosnažnoj presudi Evropskog suda za ljudska prava iz aprila prošle godine:



    - Mi smo poslednji put pre mesec dana bili u kontaktu sa Drugim osnovnim sudom u Skoplju. Odgovorili smo učtivo na izraze dobre volje sudije, kojoj je raspoređen predmet, da nas registruje ali, pritom, da promenimo ime u Ohridska arhiepiskopija. Zahvalili smo joj na njenoj dobroj volji, ali i odgovorili da ne možemo da prihvatimo promenu imena, pod kojim smo i dobili slučaj pred Evropskim sudom i pod njim jedino možemo da budemo registrovani.


    Pročitajte još: DO PRAVA NA SLOBODU VERE PREKO STRAZBURA: Ohridska arhiepiskopija SPC očekuju registraciju delovanja od Makedonije




    * Kako vi ocenjujete dolazak pape Franje 7. maja u Skoplje i pozadinu poziva kataločkom poglavaru?

    - Još od 19. veka ovde postoje unijati, ili, kako se još i sami nazivaju, katolici istočnog obreda koji su u jedinstvu sa Vatikanom. Ima i rimokatolika, uglavnom naseljenih iz Hrvatske za vreme SFRJ. Njih u Severnoj Makedoniji zajedno ima malo, ali nema ništa sporno u želji da ih poseti njihov verski poglavar. Što se tiče pitanja pozadine posete, samim tim što će papa boraviti ovde samo 10 sati, pokazuje njegov izuzetno mali interes da se rimokatolička

    ReplyDelete

Post a Comment