Procitah negde ovo pisanijke,i ;Na Svu Zalost Istina Jer!  За САД је питање статуса Косова очигледно решено, готова ствар о којој се више и неће много додатно расправљати. Јесмо ли ми глуви? Тражимо пукотине у америчкој администрацији, а амерички амбасадор у Приштини поздравља формирање косовске војске. И зашто онда Тачи не би покренуо ту своју војску на север? Када Вашингтон и најважније земље Запада сматрају да је север део суверене територије државе Косово. Питање је само времена када ће то урадити.
          Да ли неко мисли да ће Кфор уопште и покушати да спречи улазак косовске војске на север покрајине? Нема шансе. То се ни у филму не може догодити.
         Ми смо у ћорсокаку када је Косово у питању, Резолуција 1244 игнорисана је и заправо згажена од стране Запада, који свој став о држави Косово неће променити чак ако ми донесемо у нашем парламенту још десет нових резолуција о Косову. Треба пронаћи нове модалитете борбе за спас онога што се на Косову још може и спасити.
         Не смемо остати само на вербалним изразима протеста и неслагања. То ће сви протумачити као нашу слабост.
         Постоји цела лепеза хибридних начина деловања. Учимо од других. Или, неко ти опали шамарчину, а ти понудиш и други образ. Јер ниси слаб, можеш да издржиш још један ударац. Можда ја и могу, али не може Србија

Comments